RyanB plays Bryan Adams covers
 in English 

HISTORIA
RyanB
Bandet startade på hösten 2007. Fem personer samlades i Karleby för att spela igenom ca tio låtar. Efter första övningen tyckte alla att man skulle samlas på nytt.

År 2004 träffades Patrik Hansell och Robert Lillrank i Kotkamaa. Tre år senare träffades de igen vid ett varuhus i Karleby. Samtidigt som de handlade diskuterade de ivrigt intresset att starta upp ett band. Robert nämnde en trummis som eventuellt kunde vara sugen på att spela.

Därmed ringde Patrik upp Peter Storbacka. Peter visade sig vara intresserad och han kontaktade två gitarrister. Den ena var Tomas Kankkonen. Nu, när man fann två gitarrister, insåg man att ett nytt band kunde bli verklighet.

Vid det här laget spelade gruppen låtar av ex. U2, Bryan Adams, Eagles och Bon Jovi. I Början av år 2008 visade det sig att Peter, Robert, Tomas och Patrik var de som hade möjlighet att satsa på det här projektet. Under våren och sommaren 2008 hade bandet svårt att hitta en gitarrist till. Några gitarrister var med och övade men hade inte möjlighet, av olika orsaker, att fortsätta i bandet.

På sommaren 2008 gjorde man valet att endast satsa på Bryan Adams låtar. Motiveringen var att det passade bandet bäst. På hösten 2008 tog Tomas gitarristen Michael Bjolin med på en övning. Michael var intresserad att fortsätta och därmed tog bandets utveckling fart. Nu hade gruppen äntligen hittat fem personer som hade möjlighet att anta utmaningen.

På hösten diskuterades olika namnförslag och Patriks fru föreslog för honom namnet RyanB. De övriga medlemmarna accepterade namnet och i januari 2009 gjorde man sin första spelning inför ca 60 personer.

År 2010 flyttade Michael Bjolin till Vasa och hans spelande i RyanB tog därmed slut. Hösten 2010 kom keyboardisten Thomas Åman med i RyanB. Han hade redan tidigare övat tillsammans med Robert och Patrik i Kotkamaa och nu förenades de på nytt i RyanB.

År 2011 slutade Robert Lillrank och Tomas Kankkonen i RyanB. Kim Vikman och Egon Veevo blev nya medlemmar. Från och med år 2012 spelar RyanB inte endast låtar av Bryan Adams utan även andra rockhittar.